Бившият шеф на КАТ каза работят ли новите мерки срещу нарушителите на

...
Бившият шеф на КАТ каза работят ли новите мерки срещу нарушителите на
Коментари Харесай

Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев: Отнемането на автомобили дава резултат

Бившият началник на КАТ сподели работят ли новите мерки срещу нарушителите на пътищата.

За страдание съвсем всеки ден има смъртен случай на пътя. Направили сме статистика, че най-често младите водачи, главно мъже до 28 години, са отговорни за тежките произшествия. Говорим за 12-13% от злополуките. Подкрепям концепцията младите водачи да не се качват на мощни коли. Тук ролята на фамилията е огромна, тъй като приключва детето учебно заведение и бащата купува мощна кола, с която след това става тежка злополука.

Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS някогашният началник на КАТ Тенчо Тенев. 

" Високите санкции могат да решат проблемите. Отнемането на колите също дава резултат, видно е. КАТ не лишаване коли. Колите се лишават в интерес на страната от съда. Поставянето на повече камери също е добра мярка. Българинът схваща единствено, когато му бръкнеш в джоба. Редно е пътната полиция да желае персоналните карти на всеки пасажер в колата. Ние сме част от Министерство на вътрешните работи ", сподели още той, написа novini.bg.

" Автотехническите експертизи, кръвните проби и пробите за опиати се забавят доста и това пречи на делата. Има и противоположната страна - дрегерът е отчел алкохол, ние взимаме книжката на индивида, само че лабораторната проба демонстрира, че лидерът не е пил. Това също е проблем Причината е, че лицензираните лаборатории са малко. Категорично би трябвало да се построят още лаборатории ", разкри Тенев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР